joi, 18 august 2016

Şcoala de vară Management stresului ocupaţional la cadrele didactice din învăţământul preuniversitar

Programul de formare s-a derulat în perioada 18 – 27 iulie 2016 în două locaţii de formare: Casa Corpului Didactic Cluj şi Pensiunea Dr. Demeter Bela din Rimetea. La programul de formare au participat 21 de cursanţi: 19 participanţi din judeţul Cluj şi 2 participanţi din judeţul Vâlcea.
Sub îndrumarea formatoarea, profesor psiholog Ana Maria Moldovan, de la Centrul de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Cluj, participanţii la programul de formare au fost implicaţi în activitaţi active şi interactive, individuale şi de grup, care au vizat: elaborarea unor răspunsuri adaptative la situaţiile de stres- dezvoltarea asertivităţii, comunicării pozitive cu ceilalţi, învăţarea tehnicii de a spune NU, învăţarea metodelor de rezolvare a problemelor şi de luare a deciziilor, stabilirea si menținerea unui suport social adecvat, învăţarea unor tehnici de relaxare aplicabile individual, organizarea eficientă a timpului în realizarea sarcinilor.
Programul a fost completat cu activităţi de petrecere a timpului liber: drumeţii, vizite la Moara de Apă şi la Muzeul de Etnografie din comuna Rimetea.

Programul s-a bucurat de aprecierea tuturor participanţilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu