joi, 24 noiembrie 2016

Expoziţia Icoane pe sticlă în Transilvania

     Casa Corpului Didactic Cluj a organizat în perioada 25-27 octombrie 2016, Expoziţia Icoane pe sticlă în Transilvania”, manifestare culturală organizată la Biblioteca Judeţeană Octavian Goga”.

 La vernisajul expoziţiei organizat în data de 25 octombrie 2016  cu ocazia Zilei Mondiale a Bibliotecilor Şcolare, au participat bibliotecari şi responsabili ai Centrelor de Documentare şi Informare din Judeţul Cluj, cadre didactice şi reprezentaţi ai comunităţii.


În cadrul vernisajului, domnul Cristian Hideg, profesor la Seminarul Teologic Ortodox din Cluj-Napoca, a vorbit despre frumuseţea şi sfinţenia icoanei, despre simbolistica şi motivarea realizării icoanelor. De asemenea, a fost prezentată Școala de vară Icoane pe sticlă în Transilvania, programul de formare în cadrul căruia     s-au realizat icoanele. Acest program de formare s-a organizat  în perioada 13-16 iulie  2016 în tabăra Caps din Judeţul Cluj, într-o feerie de un verde pur, liniştit, creator.








Pentru a-i introduce pe participanţi în lumea iconarilor, am încercat să recreem atmosfera aceea mirifică şi să retrăim emoţia pictării primei icoane în cadrul Atelierului de pictură „Icoana pe sticlă – expresie a sufletului românesc”. Expozanţii şi vizitatorii au trăit împreună emoţia purităţii  icoanelor şi s-au bucurat de un timp de calitate petrecut împreună.

Vă aşteptăm cu drag în lumea iconarilor de la  Caps  în luna iulie 2017!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu